10 random vragen met Reshmi!

reshmi

Hoe zijn je ouders op je naam gekomen?
Mijn ma heeft een gelijknamige jeugdvriendin en zij vond haar naam altijd mooi. Long story short, de ooievaar kwam met een meisje aanvliegen, gooide het op schoot bij mijn moeder en Reshmi was ontstaan. For those of you wondering: mijn naam betekent  “zacht als zijde”.

Wat was je favoriete vak op school?
Ik heb er meerdere gehad. Mijn favoriete vakken waren wiskunde 2, scheikunde en Nederlands (duh).

Welk lied heb je nu op repeat?
HAHA, ik vind het moeilijk om een specifiek nummer op te noemen. Ik luister veel naar Bollywood, maar van goede rap en RnB wordt dit meisje ook blij. Wakhra Swag –Badshah, Chull – Fazilpuria & Badshah, Mere mehboob – Sanam, Hone do Batiya – Fitoor en Zayn Malik zijn Mind of Mine (hele album is perfectie). Mijn smaak is grenzeloos, denk ik nu.

Het gerecht dat je elke dag wel zou kunnen eten is?
ROTI MET TOMATEN SARDIEN! En veel peper als extra toevoeging. Ik heb in mijn voorraadkast áltijd 6 blikjes sardien liggen. Het vult goed, it’s cheap af en het is superlekker. Alleen maar voordelen.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild en waarom? 
Vorige week vrijdag. In de ochtend heb ik een gewoonte om eerst mijn telefoon te checken op mailtjes, apps etc. En natuurlijk het nieuws te lezen. Zo kwam ik dus op BBC een trending video tegen van een python die mishandeld werd door de mensen die hem hadden gevonden. Niet lang daarna is het beest ook gestorven. I cried my heart out.

Wat is het eerste dat je opvalt bij andere mensen?
Het gezicht. Ik probeer ook niet verder te kijken dan het gezicht. Het is ongepast om te staren en op zoek te gaan naar ‘imperfecties’ van andere mensen. Het is mij overkomen and trust me, it’s the worst! Toen heb ik dus voor mezelf ook meteen besloten dat ik het nooit met iemand zal doen.

Je favoriete blogger/youtuber?
Blogilates en Yoga with Adriene zijn mijn maties voor als ik een dagje niet naar de sportschool kan/wil. Maangchi en Laura Vitale leren mij koken. Voor de lachertjes kijk ik naar Jimmy Fallon, Dylan Haegens, Mertabi en Josh Levya.

Wat is je favoriete feestdag?
Alhoewel ik dit al vier jaren niet heb gevierd, blijft het mijn ultieme favoriet: Holi! Best. Day. Ever. In Nederland vier ik graag Koningsdag. Het is mooi om te zien dat Nederlanders, massaal gekleed in oranje, voor een dag al hun problemen opzij kunnen zetten om de verjaardag van de koning te vieren.

iPhone of Samsung?
iPhone, vriend. Mijn broertje had een paar jaar geleden een coole Android. Die wilde ik dus ook meteen. Bought it. Tried it. Got rid of it after two months. Het was verschrikkelijk.